נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר והנשיא יצחק הרצוג. צילום: לפי סעיף 27א'
נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר והנשיא יצחק הרצוג. צילום: לפי סעיף 27א'

צפו: לאחר הביקור בבארי נשיא גרמניה הגיע למכון ויצמן

שטיינמאייר והרצוג נטלו חלק בטקס הנצחה ושתילת עץ בגלריה שנהרסה באירועי השבעה באוקטובר; נשיא גרמניה הביע תמיכה בשיקום הקיבוץ וחזר על דרישתו להשבת החטופים. לאחר מכן, המשיכו לביקור במכון ויצמן ברחובות. כל הפרטים

שתפו כתבה

ישראל במלחמה | מערכת החדשות של "פוסט ניוז" עם הדיווח הבא. נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר, ביקר היום בקיבוץ בארי יחד עם נשיא המדינה יצחק הרצוג. הביקור נערך לציון 60 שנה ליחסים הדיפלומטיים בין ישראל לגרמניה, ולרגל תמיכתה של גרמניה בשיקום גלריית הקיבוץ, שנחרבה באירועי הטרור ב-7 באוקטובר 2023.

קמפיין קטאר

במהלך הביקור נפגשו השניים עם הנהלת הקיבוץ וחלק מהתושבים – בהם ניצולי הטבח. בהמשך נערך טקס סמלי ברחבת הגלריה ההרוסה, במהלכו הוצגה תכנית ההקמה מחדש של המקום. הטקס נחתם בנטיעת עץ על ידי שני הנשיאים, כסמל לתקומה.

מזכיר קיבוץ בארי, גל כהן, הודה לשטיינמאייר על התמיכה האישית והכלכלית: "הגעת אלינו ימים ספורים לאחר האסון ובחרת לעמוד לצדנו. המתנה שלכם – סיוע להקמת הגלריה – היא מסר חזק של תקווה ויצירה". צפו בשיירה המדינית יוצאת מהביקור במכון ויצמן:

הנשיא הגרמני שחזר את רשמיו מביקורו הקודם בבארי: "מה שראינו אז – הרס, כאב וזוועות – לא יישכח לעולם. אך גם ראינו את הרצון לבנות מחדש. חזרנו כדי להביע הערכה לאומץ שלכם". שטיינמאייר חזר על קריאתו להשבת החטופים: "גורלם הוא פצע פתוח. גרמניה לא תשכח אותם, ואני לא אשכח. קולנו לא יידום עד שישובו".

נשיא המדינה הרצוג הוסיף: "בארי היא הרבה מעבר ליישוב. היא סמל לתעוזה, לשיקום ולרוח חיים. אני מקווה שנחנוך כאן את הגלריה בקרוב – ונזכה גם לימים של שלום". כאן המקום להוסיף ולציין כי בתום הביקור בבארי, יצאה השיירה אל ביקור במכון ויצמן ברחובות. *הנשיא הרצוג לא הצטרף אל הביקור של נשיא גרמניה במכון ויצמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות באייטם שתפו אותנו
מערכת פוסט ניוז

פוסט ניוז תגובות

כתבו את דעתכם על הכתבה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *