לאחר אישור החוק בכנסת: יש עתיד והאגודה לזכויות האזרח עתרו לבג"ץ בדרישה לבטלו, בטענה לפגיעה בזכויות האדם, בשלטון החוק ובאי-תלות השופטים. כל הפרטים
עתירות ראשונות לבג"ץ נגד החוק לשינוי הרכב ועדת השופטים
משפט | מערכת החדשות של "פוסט ניוז" עם הדיווח הבא. מיד לאחר שאישרה הכנסת את החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, הוגשו מספר עתירות לבג"ץ, בהן טענות לפוליטיזציה של מערכת המשפט. חברי הכנסת קארין אלהרר ויואב סגלוביץ (יש עתיד) עתרו בטענה כי החוק מערער את עקרון הפרדת הרשויות ומסכן את עצמאות השופטים.

לדברי אלהרר, השופטים צריכים להתמנות על פי שיקולים מקצועיים, ולא פוליטיים. סגלוביץ הוסיף כי השינוי יהפוך את הוועדה ממוסד מקצועי לפוליטי, תוך פגיעה בשומרי הסף ובמוסדות המדינה. האגודה לזכויות האזרח הצטרפה לעתירות, והדגישה את הסיכון לפגיעות בזכויות האדם ובשלטון החוק.
הם טוענים כי החוק יפגע בעצמאות השופטים ויביא לפוליטיזציה של החלטות שיפוטיות, אשר יכולות להוות מכשול בפני השלטון. יתרה מכך, הפוליטיזציה עלולה להוביל לפגיעה בזכויות מיעוטים ולהשפיע על תהליך קבלת ההחלטות בבתי המשפט, במיוחד במקרים לא פופולריים.
האגודה אף ציינה כי החוק עשוי להוביל לפגיעה במוסדות המדינה כמו ועדת הבחירות וועדות חקירה ממלכתיות, ומדובר בהפרת ניגוד עניינים מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר מעורב בקידום החוק, על אף היותו נאשם בפלילים. העתירות מזהירות כי החוק מהווה צעד נוסף בהפיכה המשטרית ויכול להוביל לדמיון למודל הפולני, שבו פוליטיזציה של המערכת המשפטית פגעה בזכויות האדם במדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות באייטם שתפו אותנו
מערכת פוסט ניוז